Over ons

10 jaar Meer van Lenten - Pinksteren

Sinds januari dit jaar schrijf ik iedere nieuwsbrief een verhaaltje uit tien jaar MvL. Ik wist niet dat ik hier zoveel leuke, opbouwende en vrolijke reacties op zou krijgen. Jeroen wordt met enige regelmaat aangesproken op zijn nachtelijke vaartocht. Voor mij nam een gast een rollator mee van zijn moeder, om daar duidelijk opsteunend en kreunend het terras mee op te lopen. Om vervolgens gierend van het lachen de rollator-man na te doen. Hilariteit en vrolijkheid en dat is iets wat ons beroep en ons bedrijf zo leuk maakt. U, onze gast zorgt daar voor.

Neem nou afgelopen Pinksteren. In een reeks van slecht-weer dagen, was de Pinksterzondag heel mooi voorspeld. We zetten alles op scherp, maximale inzet van het team, alle voorbereidingen getroffen en dat was maar goed ook. Het werd een drukte van belang. Uiterst geconcentreerd was ons team aan het werk. Wat voelt het goed dat er ondanks de drukte, aandacht is voor een bakje water voor de hond, een kussen voor mevrouw, een kinderstoel voor de kleine meid, een pleister voor een onschuldige wondje.

Tussendoor maak je de leukste en ontroerendste reacties mee. Stomverbaasd over de drukte op het terras, komt een heel gezin van 12 oude en jonge mensen aan. Diep teleurgesteld constateren ze dat er geen plaats is op het terras. We stellen een plaats voor in het restaurant en terwijl iedereen daar ‘dan maar’ gaat zitten, komt het verhaal. Op de vraag van de kinderen; ‘wat te doen met Pinksteren’, had de oude moeder maar één wens: met het hele gezin er even op uit gaan op Pinksterzondag. Echt uit en naar buiten, dat was haar wens. Ze had iets gehoord over het Meer van Lenten, dat leek haar prachtig. Ze had het zwaar, als mantelzorger van haar echtgenoot, ze kwam maar weinig buiten. Altijd samen aan het werk geweest met haar man, een grote, sterke boer. Samen geboerd op een grote buorkerij. Helaas in de afgelopen jaren hij steeds meer de weg aan het kwijtraken en dat geeft grote zorg en veel verdriet. Maar een mooie Pinksterdag er met het hele gezin er even tussenuit; Ja, dat wilde ze, daar kreeg ze weer energie van. En nu zit ze toch nog met het mooie weer binnen.

Hulpeloos kijkt de familie mij aan, geraakt door de opkomende tranen van moeder, de stille wereld van vader en het ontroerende verhaal in een paar woorden gedaan door de dochter, gaan we een oplossing zoeken.’ Neem even plaats, ik ga kijken wat ik kan doen. En ja hoor binnen vijf minuten hebben we op het terras drie tafels verschoven, medewerking van andere gasten gevraagd, stoelen verzameld en kon het gezin plaats nemen in de zon, uit de wind met uitzicht op het Sneekermeer. Met een gerust hart liet ik ze over aan de goede zorgen van ons team.

Door de drukte van de dag, kwam ik niet meer bij hen aan tafel. Wel zag ik dat de sfeer aan tafel heel vrolijk was. Er werd gespeeld in de speeltuin, er werd gelachen en gepraat aan tafel. Bladen met lekkers, gerechten en desserts voor iedereen wat wils. Toen ze na een heerlijke middag en lekker lang tafelen weer weggingen hield de oudste dochter mij even aan. Wat was het fijn geweest en wat had moeder genoten.

Een kleine moeite voor ons, een groot plezier voor dit gezin.

‘We komen gauw weer’, zei ze, ‘en dan maken we een reservering’.

 

Pinksteren is weer voorbij. Tien jaar Meer van Lenten, dus ook al tien jaar werken met Pinksteren. Deze en andere ervaringen maken het elke keer tot een groot plezier.

 

Juni 2015.

Annette Lange.

Contactgegevens

Utbuorren 50
8493 MA Terherne

T 0566 689 280
E info@meervanlenten.nl

Route & contact

Nieuwsbrief

Blijf ons volgen:
Pagina delen
Sitemap Website en design door AddNoise internet & design