Over ons

10 jaar Meer van Lenten - Motor op het terras

Het gebeurde op een zonnig zondag in augustus 2005.

Heerlijke een constante drukte op het terras. Tafels waren continu bezet door gasten die genoten van drankjes, gerechten en het uitzicht. Plotseling groot tumult op het terras. Een ronkende motor kwam voorzichtig (dat dan nog wel) het terras oprijden. Onmiskenbaar het geluid van een Harley met daarop een in het leer gehulde man en vrouw, zwarte zonnebrillen, petjes, sjaaltjes; kortom maatje STOER.

Gasten gaven verschrikte geluiden, schoven snel opzij om plaats te maken voor de Harley toen deze langskwam en op het grote gedeelte van het terras parkeerde. Sprakeloos keken de mensen naar mij. Nadat de motor stil viel, haalde ik eens diep adem. Ik keek rond, mijn jonge medewerkers, de gasten keken ademloos toe.

Wat zou er nu gaan gebeuren?

Intussen kwamen zo’n 30 motorrijders aanlopen. Allemaal maatjes STOER. Zwijgend hielden ze halt bij de geparkeerde motor. Wat komt dan de jarenlange ervaring als i.c.- en s.e.h. verpleegkundige die ik heb opgedaan voordat ik koos om samen met Jeroen de horeca in te gaan, dan toch goed van pas. Eerst rust in de situatie brengen, daarna informeren, waarom en wat is er aan de hand, vervolgens de huisregels resoluut onder de aandacht brengen.

Goedemiddag dus en daarna ‘ ik kan mij voorstellen dat zo’n mooie motor in uw beleving op maar èèn plaats kan staan…en dat is hier midden op het terras! Terwijl ik even een hap lucht nam werd ik zwijgend opgenomen door de donkere zonnebrillen. Voordat ik verder kon gaan kwam de reactie. “Dat is mooi gezegd, wijffie. Maar het heeft een andere reden. Mijn vrouwtje hier, heeft zwaar MS en vanmorgen voelde ze zich zo goed, ze wilde heel graag nog eens een rondje met de motor. Ik heb de jongens gebeld en binnen een uur zat de hele club op de motor. Een van ons wist een mooie plek om te zitten en nu zijn we hier.

Als jij een mooi plekkie heb, dan tillen wij mijn vrouwtje van de motor en gaan we effe een lekker bakkie doen. Verbluft staarde ik een moment naar de man en toen gebeurde er van alles tegelijk. Ina werd door sterke armen van de motor getild. Andere gasten maakten plaats, ik zorgde dat er kussens kwamen en een extra fijne stoel om het Ina zo comfortabel mogelijk te maken. De andere motorrijders namen plaats en werd het een heel bijzonder moment rondom Ina en de Harley geparkeerd op het terras.

Heerlijk eten en drinken werd er besteld. Je zag de mensen genieten, de geparkeerde motor werd bewonderd. Kleine kinderen werden er op verzoek even opgetild. Er klonk applaus toen Ina weer op de motor werd getild en de motor met het specifieke Harley – geluid ons terras weer verliet.

Twee jaar later kwam dezelfde groep nog eens aan. Er was onmiddellijk herkenning en daar kwam het verhaal.Het bleek dat het de laatste motorrit van Ina en haar man was geweest. Tot aan haar dood in december van dat jaar, keek ze met ontzettend veel plezier terug op die heerlijke zondag in augustus. Dag Ina, dag motormuizen, stoere knapen met een klein hartje. Met ontroering blijf ik aan jullie denken. Nu na tien jaar deel ik het bijzondere verhaal.

Annette Lange.
Febr. 2015.

Contactgegevens

Utbuorren 50
8493 MA Terherne

T 0566 689 280
E info@meervanlenten.nl

Route & contact

Nieuwsbrief

Blijf ons volgen:
Pagina delen
Sitemap Website en design door AddNoise internet & design