Over ons

Proef - de kunst 19-21 oktober!

Saskia Huitema

“Met mijn kunst richt ik mij op het weergeven van schoonheid en emoties, het vertellen van verhalen en een link met de natuur. Ik haal mijn inspiratie uit flora en fauna, de transitie van kind naar vrouw, Art Nouveau en de lang vervlogen tijd van de ‘Roaring Twenties’. Ik probeer een gevoel van mysterie, verwondering en betovering op te roepen die je overal om je heen kunt vinden als je maar goed genoeg kijkt. “

Saskia Huitema, autodidact schilder, 1975, groeide op in Sneek en woont momenteel in Utrecht. Zij is in deeltijd werkzaam als apotheker en kunstschilder. Saskia’s favoriete onderwerp is haar dochter die model staat en transformeert al naar gelang het thema waarin Saskia werkt.  Haar realistische schilderijen- met een vleug fantasie- roepen een subtiele atmosfeer op en een gevoel van mysterie. 

Haar onderscheidende realistische portretten trekken de aandacht doordat de blik als vanzelf naar de geportretteerde getrokken wordt en daar geboeid raakt door de kleurrijke details in de kleding en stoffen. Mode fotografie, natuur en popcultuur zijn ook bronnen van inspiratie. 

Saskia toont haar werk in internationale galeries en op kunstbeurzen. Haar werk is in 2015 en 2016 door de jury genomineerd voor ‘Schilderij van het Jaar’ en werd in 2017 genomineerd voor de galerieprijs door de jury van de ZomerExpo. In 2017 exposeerde zij met de Zomer Expo in museum De Fundatie te Zwolle.

www.saskiahuitema.nl

Terug naar overzicht

U bent hier:

Contactgegevens

Utbuorren 50
8493 MA Terherne

T 0566 689 280
E info@meervanlenten.nl

Route & contact

Nieuwsbrief

Blijf ons volgen:
Pagina delen
Sitemap Website en design door AddNoise internet & design