Arrangementen

Varen en dineren

Een restaurant aan het Sneekermeer. Dat nodigt uit voor een heerlijke vaar- of zeiltocht. 

We hebben een aantal prachtige mogelijkheden.

Even lekker uitwaaien op het Sneekermeer? Met plezier leggen we de zeilboot, type Randmeer, uitgevoerd met buitenboordmotor voor u klaar aan de steiger van het Paviljoen.Na uw aankomst en eventueel een heerlijk kopje koffie kunt u aan boord stappen en een mooie tocht maken. Het Sneekermeer is echt het hart van het Friese Merengebied en uitstekend geschikt voor een fijne dagtocht.Aan het einde van de dag meert u weer af aan de steiger en kunt u de dag afsluiten met een heerlijk diner! Als u helemaal geen zorgen wilt hebben over het eten, dan kunt u ook een goed gevulde picknickmand bestellen. Informeer naar de mogelijkheden! 
Boothuur voor 1 dag, incl. buitenboordmotor 130,00 euro per dag.  

Of een vaartocht met een echte Kapiteinsloep, de JJJ. Comfortabel en met plaats voor maximaal 12 opvarenden kunt u onder leiding van een ervaren schipper genieten van een tocht die u van tevoren bespreekt. Dit kan een vaartocht zijn door kleine vaarwateren naar bijvoorbeeld Langweer. Het kan ook zijn dat u het leuk vindt om naar Sneek te varen. En na een bezoek aan bijvoorbeeld het Scheepvaartmuseum weer via een andere route terug te varen. Waar u ook voor kiest, in overleg is veel mogelijk. Aan boord kunt u een goed gevulde picknickmand aantreffen, want varen maakt hongerig! U kunt ook uw lekkere trek bewaren en na afloop van de vaartocht dineren in het Paviljoen.

 

Samenwerking met De Schiffart Watersport

Watersportbedrijf De Sciffart en Restaurant Meer van Lenten Twee bedrijven slaan hun handen ineen en combineren hun activiteiten. Er ontstaat dan een combinatie waar u als gast van kunt genieten.

In de haven van de Schiffart stapt u in een comfortabele sloep en geniet van een dag onbezorgd varen langs prachtige plekjes in de omgeving van Terherne.Er zijn diverse routes, maar u kunt ook heerlijk varen naar eigen inzicht, aanleggen aan eilandjes, zwemmen op de Poelen, genieten van een uitstapje in een mooi dorp of stad.

Speciaal voor de gasten van de Schiffart;

Koffiemoment in de ochtend .

U kunt aanleggen aan een van de steigers en genieten vanaf het terras of vanuit het restaurant van het mooie uitzicht. Desgevraagd houden we een plekje voor u vrij en kunnen we helpen bij het afmeren. Koffie / thee (2x) met een gebakje naar keuze voor € 6,75 p.p.

Tapasmoment in de middag.

Een scala van negen verschillende tapas geserveerd met een mandje brood en boter, een fles huiswijn naar keuze en een fles plat of bruisend water voor
€ 37,50 per twee personen.

Diner in de avond.

Deze onbezorgde dag varen kunt u afsluiten met een verrukkelijk diner in Restaurant Meer van Lenten in Terherne. Speciaal voor de vaardersgasten van Watersportbedrijf de Schiffart heeft het Paviljoen een keuzemenu voor u samengesteld.

U kunt kiezen uit;

  • Twee-gangen-diner met een welkomstdrankje vooraf  € 22,50 p.p.
  • Drie-gangen-diner met een welkomstdrankje vooraf    € 27,50 p.p.

Speciale wensen voor grotere gezelschappen zijn altijd bespreekbaar. Italiaans getinte avond met verrukkelijke gerechten en bijbehorende wijnen, is zomaar een voorbeeld van een van de vele mogelijkheden.

 

Zo wordt u dagje varen wel heel bijzonder!!

 

Arrangement sloep en picknick

Ook een samenwerking met De Schiffart watersport. Onbezorgd varen van een comfortabele sloep en volop genieten van de omgeving zonder
boodschappen met een mand vol lekkers aan boord .... het kan allemaal voor u geregeld worden.
Na vertrek uit de haven van de Schiffart gaat u via een bijzonder mooie route over de Poelen, onder de brug de Hearesyl, naar het Paviljoen toe. Na het afmeren kunt u genieten van het uitzicht onder (als optie) het genot van een kopje koffie/thee met een heerlijk stuk appelgebak met een toefje slagroom. Deze optie is € 4,75 p.p. en het tweede kopje is van het huis.

Intussen wordt de laatste hand gelegd aan de picknick-box en deze wordt voor u aan boord gebracht. In deze gekoelde box vindt u de volgende gerechten en lekkernijen.
U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden.

Simpel en goed. 7,50 p.p,

Broodjes bruin met kaas, bolletje wit met ham, krentenbolletje, stukje suikerbrood, 1 stuk fruit. U heeft de keuze uit karnemelk of melk. Er is jus'orange en een flesje plat of bruisend water aan boord.

Excellent 12,50 p.p.

Stokbrood of plukbrood met kruidenboter en tapenade
Olijven, Feta, zongedroogde tomaat/sweet peppers
Yoghurt (met cranberry jam)
Kippenpootje (koud verpakt)
Pannenkoek wrapjes 
Bolletjes (in totaal 2) wit en bruin belegd met ham en kaas
Fruit; appel, banaan of kiwi.
U kunt kiezen voor melk of karnemelk. Er is jus d' orange en naar keuze een fles plat of
bruisend water aan boord.

Voor de lekkere trek in de tweede helft van uw vaartocht;

Tortilla chips met een tomaten salsa
Reepje chocola met o.a. noten
Friese droge worst of chorizo worstjes
Quiche, een hartige taart
Gem. nootjes, zoute koekjes

De picknick-box wordt met plezier en kennis van zaken voor een gezelschap vanaf 4 pers.
klaargemaakt. De box kan ook worden afgeleverd in de haven van De Schiffart.

Als optie kunt u hier nog het volgende bij bestellen.

Kan koffie incl. mokken, melk en suiker € 5,00 per kan ( 6-8 mokken)
Een heerlijke fles Cava met bijpassende glazen v.a. € 25,00 per fles (6-8 gl.)
Fles wijn met een keuze uit de huiswijnen incl. glazen v.a.€ 18,00 per fles

 

Contactgegevens

Utbuorren 50
8493 MA Terherne

T 0566 689 280
E info@meervanlenten.nl

Route & contact

Nieuwsbrief

Blijf ons volgen:
Pagina delen
Sitemap Website en design door AddNoise internet & design